0 Item

Er zitten geen producten in uw winkelmandje.

Meubelklik.be

Cacoon hangtenten

Just hang your nest

Foto-tabel  Lijst 

26 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

26 artikel(en)

Voordelig een Cacoon hangtent kopen

Bent u op zoek naar een unieke manier van kamperen — of wilt u zich simpelweg in alle rust terugtrekken in de vrije natuur? Zoekt u dan vooral niet verder, want wij hebben het geschikte product voor u in onze uitgebreide collectie! De Cacoon hangtent is een verfrissend concept voor ontspanning en plezier. Een Cacoon kan dienen als schommel, hangmat, tent en/of tuinstoel — en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Jong en oud genieten een hemels « terug-naar-het-nest » gevoel. Cacoon biedt ontspanning na een drukke werk- of schooldag. Een Cacoon hangtent kopen dat doet u online bij Meubelklik.

Duurzaam kampeermateriaal online

Niets zo heerlijk dan na een vermoeiende trek- of wandeltocht uw rugzak en/of schoenen uit te trekken en 100% van het moment te genieten. Een Cacoon lichtgewicht tent biedt u een unieke kans om tot rust te komen in het middelpunt van de natuur — verscholen in uw eigen warm nestje, hoog en veilig boven de grond. Op een eenvoudige manier hangt u deze tent op en schommelt u, zoals u zou doen met een hangstoel, al gauw tussen de bomen. Een gouden tip, laat de traditionele (Coleman, Obelink en Tipi) tenten dus maar even links liggen. Kamperen doet u voortaan op een nog leukere manier.

Veilige hangtent

Het unieke ontwerp van deze hangende tent is ontsprongen uit de natuur — gebaseerd op het comfortabele nest van de weefvogel. Hangend en veilig verscholen tussen de bomen, leven deze vogels afgeschermd van de weerbarstige natuurelementen. Een Cacoon biedt net dat hemelse gevoel van beschutting aan haar gebruikers. Ontspannen in het veilige nest, teruggetrokken in uw persoonlijke ruimte, doch nog steeds bewust van de omgeving.

De ontwerpers ontdekten deze verbazingwekkende soort voor het eerst in Mexico. Op de terugvlucht naar huis werd de Cacoon geboren. Initieel werd de Cacoon uitsluitend gebruikt door het UK Scarlet Hotel te Cornwall — om het maritieme karakter te ondersteunen, maar de gasten hadden al rap de behoefte om zelf een Cacoon in huis te halen.

"Ik ben verliefd op mijn nestje! Vanuit mijn schuilplaats onder de boom aan het meer, aanschouw ik in alle rust de pracht van de natuur." — Kathy

Lichtgewicht tent

De Cacoon is zeer snel en gemakkelijk op te hangen en uiterst duurzaam. U heeft in ieder geval geen gereedschap nodig. Het ophangmateriaal wordt uiteraard meegeleverd — de Cacoon komt namelijk met 4 meter nylon touw, een stalen karabijnhaak en een opbergzak. Onze Cacoon wordt met uitsluitend kwalitatieve materialen vervaardigd, naar de hoge eisen van de kampeerindustrie. Cacoons bestaan uit een mix van katoen en polyester zodat de stof organisch aanvoelt, maar toch ontzettend slijtvast is. Alle onze Cacoons zijn behandeld tegen schimmel, bestand tegen uv-straling en bovendien waterafstotend. Hierdoor is elke Cacoon zeer veilig. Een Cacoon is klein en licht genoeg om overal mee te dragen, doch groot genoeg om er met iemand anders van te genieten.

Grote en kleine Cacoon tenten

Ons aanbod Cacoon tenten is zeer ruim. We beschikken over diverse maten en afmetingen — één- en tweepersoons tenten. Kortom bij ons vindt u een heel ruim aanbod Cacoon hangtenten.

Cacoon Single

Onze Cacoon SINGLE is ons populairste formaat Cacoon — geschikt voor één enkele volwassen persoon tot 200kg, om zich af te zonderen en zo de dagdagelijkse sleur te doorbreken.

Cacoon SINGLE is geschikt voor volwassenen, maar eveneens uw kinderen zullen er niet aan kunnen weerstaan! Dit is echter geen probleem, deel deze Cacoon met uw kinderen en geniet er beiden van.

Cacoon Double

Cacoon DOUBLE is onze grootste Cacoon — geschikt voor maar liefst 2 volwassenen of equivalent aan kinderen! Met voldoende ruimte ter beschikking, neemt u gerust iemand mee om samen uw Cacoon te ontdekken en uw mooie momenten te delen.

Cacoon Bonsai

De Cacoon BONSAI is ons kleinste formaat schommel en speciaal geschikt voor kinderen.

Wacht niet langer! Een Cacoon hangtent kopen doe je bij Meubelklik en vergeet niet dat je van een mooie korting geniet bij inschrijving op onze nieuwsbrief.

Cacoon accessoires

We bieden tal van accessoires aan voor uw Cacoon hangtent, zoals:

 • Cacoon deuren in alle mogelijke kleuren.
 • Een muskietennet om u te beschermen tegen vervelende insecten.
 • Een boomlus omdat we de natuur zeker niet willen beschadigen, integendeel, we willen er nog heel lang van genieten in onze warme Cacoon tent.
 • Zeer duurzame en voordelige hangtent en hangmat TRIPOD's.

Onderhoud van uw Cacoon hangtent

Al onze Cacoon tenten zijn vervaardigd uit materiaal van de beste kwaliteit en volgens de hoogste productiestandaarden. Een correct geïnstalleerde en goed onderhouden Cacoon verzekert u vele jaren Cacooning-plezier.

In de verpakking vindt u al het nodige om de Cacoon op te hangen:

 • 1 x Cacoon + 4m hangtouw en een stalen karabijnhaak (om aan de bovenkant van de Cacoon te bevestigen)
 • 1 x set van acht aluminium Cacoon-ringstukken
 • 1 x Cacoon-draagtas.-

Hoe eenvoudig monteert u een Cacoon

 1. Plaats de Cacoon op de grond met de toegang geopend.
 2. Monteer de binnenring door de delen stuk per stuk aan elkaar te bevestigen terwijl u ze door de lussen aan de binnenkant van de Cacoon schuift.
 3. Sluit de ring nadat u alle stukken door de lussen geschoven hebt. Oefen eventueel wat kracht uit om de twee uiteinden met elkaar te verbinden.
 4. Trek de Cacoon over de gesloten ring. Gebruik u handen en vingers om het laatste stuk stof over de ring te trekken. De Cacoon is zo ontworpen dat de ring strak zit, gebruik dus gerust wat kracht.
 5. Bevestig de laatste stukken van de binnenring met platte knopen aan de linten op de horizontale naad.
 6. Hang de Cacoon op. Controleer eerst of de tak, balk of plank waaraan u hem bevestigt, stevig genoeg is om uw gewicht en dat van uw eventuele gezelschap te kunnen dragen.

Correct gebruik van onze hangtent

 1. Maximum belastbaar tot 200kg!
 2. Ga in uw Cacoon zitten zoals op een normale stoel. Gebruik het touw in de Cacoon eventueel als handvat.
 3. Verplaats uw lichaam om een goede positie te vinden. Hoe verder u achteruit zit in de Cacoon, hoe meer u achteroverleunt.
 4. Om uit de Cacoon te stappen, plaatst u beide voeten stevig op de grond. U stapt eruit alsof u van een normale stoel rechtstaat. Gebruik het touw in de Cacoon eventueel om u aan op te trekken.
 5. Leg u Cacoon altijd vast wanneer u hem niet gebruikt.

Hoe uw Cacoon tent wassen

Wassen mag! De Cacoon mag in de wasmachine, maar enkel koude was en geen bleekmiddelen. Steek de ring terug in uw Cacoon en hang hem dan pas op om te drogen. Nooit drogen zonder de ring en nooit droogzwieren! Probeer de Cacoon ook niet te strijken, de Cacoon houdt namelijk niet van strijkijzers..

U kan de Cacoon ook gewoon wassen terwijl hij ophangt. Gebruik warm water met zeep en spoel met zuiver water.